• Vejleding til websidens tilgængelighed
  • Link til forsiden
  • Send en mail til webmaster
  • Oversigt over hjemmesiden

Gode råd til nye sejlere

liv om bord på martha
Langbordet centralt i storrummet.
Der er køjer bag ved og til højre kan man
se ind i forpiggen, hvor de fleste køjer er.
se stort billede
frokost på dæk

frokost på dæk i magsvejr se stort billede

regnvejrs sejlads
Sejlads i regnvejr se stort billede
musik er en vigtig ting om bord på skonnerten martha
Musik er altid godt

Soveplads og "privatliv"

Du får tildelt en køje ombord, der er din. Bagagepladsen udover er begrænset. Bløde sportstasker/kufferter er mest velegnede. I køjen er der en madras, der er beklædt med et vandtæt betræk. Hvis du ikke har sovepose med, er det en god ide, at have et bahageligt underlag med. Madrasserne må ikke tages på dæk, så et underlag kan også være handy, hvis man vil ligge på dæk og sole sig eller sove deroppe om natten.

Tøj, sejlertøj, udstyr

Martha er ingen skinnende ren luksusliner. Tag ikke dit flotteste tøj med, du risikerer at svine det til. Det er selvfølgelig ok, at tage lidt ”landgangstøj” med, men du bliver ikke bedømt på din påklædning!

Generel er temperaturen til søs lavere end i land og en sejltur kan indeholde al slags vejr fra den hedeste solskin til regn og kulde. En dejlig natsejlads kan også stille ekstra krav til påklædning.
Regntøj, gummistøvler og hue er et must. Resten kan du klare ved at have flere typer tøj med, og så bruge lag på lag princippet, hvor man kan tage tøj på/af efter forholdene. Det er en god ide at have rigeligt med, i tilfælde af du bliver overrasket af en skæv sø eller andet, så du bliver våd. Det er også en god ide, at pakke dit tøj i plastposter i kufferten, så din ferie heller ikke bliver ødelagt af lidt vand igennem dækket.

Andre nyttige ting:

Lommelygte, så du kan finde i din køje om natten.
Lommekniv
Ørepropper.
Vi sover tæt ombord og der findes mange måder at snorke på og natpisserne vandrer!

Sanitære forhold

Bad foregår som regel i havnene, hvoraf de fleste også har gode faciliteter.
Martha har et toilet og toiletrum med håndvask. Der er dog kun det samme rum til alle om bord, så sats ikke på, at kunne optage det i længere tid ad gangen.

Elektriske artikler

- Martha er et sejlskib, og når vi er til søs, er der kun el fra batterierne til rådighed. Det kan trække instrumenter, lamper og køleskab. Der er mulighed for at oplade mobiltelefon i nogen omfang, men al anden udstyr, der kræver 220V kan kun bruges, når vi ligger i havn og har strøm fra land

Redningsudstyr

På Martha har vi selvoppustelige godkendte redningsveste til voksne. Til børn(det er man på martha til man fylder 15) skal man selv medbringe en redningsvest, der passer. Børnene skal altid have redningsvesten på, når de befinder sig over dæk.

Forsikring

Hvis uheld er ude, og du kommer til skade, er det din egen ulykkesforsikring, der skal dække. Martha er et fritidsfartøj, og vi har kun forsikring, der dækker, hvis vi pådrager os ansvar overfor andre skibe eller skibet forliser!

 

Musikinstrumenter - medbring dem meget gerne!!!!!!

Vi har sangbøger om bord og synger gerne.

Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte medlemskoordinatoren eller sejladskontoret, der gerne giver hjælper. Spørgsmål kan også være med til at supplere denne liste.

 


Forrige side: Sejlplan 2022     Næste side: Sejladsberetninger
{* *}