Pakke vejledning

Så du skal med ud og sejle, skønt

Men hvad skal du pakke? Her får du den komplette guide til alt, hvad du absolut skal have med, og det du måske bare kan nøjes med. Husk på at pladsen er trang, så planlæg hvad du vil have med.

Sørg for at pakke dine ting i en blød taske, det er ikke sikkert, at der er plads til en hård kuffert. En blød taske kan altid mases lidt, og er derfor nemmere at placere.
Der skal en del udstyr med, når man sejler. Der skal være nok tøj til turen, diverse hygiejne produkter, fodtøj, hovedbeklædning, nyttige ekstra ting og underholdning.

Sejlertøjet

Til søs er temperaturen typisk lavere end på land, og en sejltur kan indebære varierende vejrforhold, lige fra solskin til regn, kulde og blæst. Ind imellem sejler vi om natten, hvor det selv om sommeren er køligt, så selv ved en behagelig rolig natsejlads er det vigtigt at være velklædt.
Regntøj, gummistøvler og en hue er uundværlige. Du bør også have flere lag tøj med dig og bruge lag-på-lag princippet, så du kan tilpasse din påklædning efter vejrforholdene. Det er en god idé at have ekstra tøj med i tilfælde af uventede situationer, såsom at blive våd af en bølge. Pak dit tøj i plastposer i tasken for at undgå, at vand trænger ind og ødelægger din ferieoplevelse. Det er en god idé at have sko med som du kan arbejde i. 

Der er madrasser i alle køjer, så medbring lagen og evt. liggeunderlag, en sovepose, og en pude (hvis du har plads). 

Bad og Welness

Martha er et gammelt skib, og forholdene om bord er derfor ikke som på et welness hotel. Om bord på skibet har vi ét toilet, så man skal ikke forvente at kunne bruge hele dagen derinde. Der er typisk badefaciliteter i havnene, Heldigvis er der jo et helt hav fyldt med vand, hvis man er mere til det.

Ekstra udstyr

Udover det nødvendige personlige udstyr  kan man få brug for andre ting om bord på Martha. En lommelygte er altid godt at have med, den kan bruges til at finde rundt på skibet om natten. En lommekniv kan også være godt at have med til når der skal arbejdes.
Nogle marthanere mener at ørepropper et et must. Vi sover mange ombord på skibet, og der kan opstå lidt larm om natten. Når man sejler er der tit en del fritid. Derfor kan det være en god ide at have en bog med til underholdning. Her kan “Fyn rundt i 40 år: vi gør det fordi vi elsker det” klart anbefales.

Derudover har vi tit lidt ekstra plads til instrumenter. Så hvis du har flair for musik, er du meget velkommen til at tage et instrument med.