• Vejleding til websidens tilgængelighed
  • Link til forsiden
  • Send en mail til webmaster
  • Oversigt over hjemmesiden

7-11/6 Pinsetur Kolding- Vejle

Det er altid en fest og et flot syn at møde alle de andre TS-fartøjer til pinsestævnet.

Billedet er fra sidste års pinsetur. Børnene har det altid skønt på Martha.

Pinseturen byder ofte på fredfyldt aftensejlads i solnedgangen.
Pinseturen i år lægger op til hyggesejlads. Vi håber vejret bliver godt.

Herlig sejlads i velkendte farvande


Årets pinsetur giver mulighed for herlig sejlads til nogle af de mange steder vi i tidens løb har haft så stor fornøjelse af at anløbe med Martha. Det er fordelen ved, at pinsen lige giver en ekstra dags sejlads i forhold til de almindelige weekendture.

Det betyder også, at pinseturen har en længde, som gør, at du lige kan teste, om det næste gang måske skal være en hel uge på Martha. Pinseturen er også særdeles velegnet for familier, der endnu ikke har mod på de lidt mere udfordrende sejladser. Og da pinsen ligger sent, er chancen for godt vejr også god.

Påmønstring fredag klokken 19.00

Turen starter fredag 7. juni i Kolding, hvor alle deltagere skal påmønstre senest klokken 19.00. Hvis ikke der er nogen, der forinden har mulighed for at købe ind til turen, bliver vi nødt til at få det klaret, før vi kaster fortøjningerne. Afhængigt af, hvordan vejret er, og hvor langt vi er nået med klargøringen, sejler vi ud og finder måske et sted at kaste anker for natten, hvis vi ikke har mod på en flot natsejlads.

Lørdag ligger farvandet nord for Fyn åbent for os, og jeg forestiller mig, at vi enten når til Thunø eller måske museumshavnen i Ebeltoft i løbet af dagen.  Begge steder er hyggelige, der er mulighed for gå nogle fine ture, og hvis det ender med Ebeltoft, ligger vi i førsteposition til kanonsalut og et besøg på Fregatten Jylland.

Måske søndagshygge på Hjarnø

Søndag sejler vi måske til Hjarnø i mundingen af Horsens Fjord. Den er min personlige yndlingsø og rigtig hyggelig at gå rundt på. En af attraktionerne er en traktortrukket taxa, hvis vi bliver trætte af at gå. Og så er den lille kirke sikkert en af de eneste i Danmark, som har et vikingeskib som kirkeskib.

Mandag sætter vi kurs mod Vejle, som vi anløber senest midt på eftermiddagen.

I år har vi droppet traditionen med at deltage i pinsestævnet for gamle træskibe, som holdes i Holbæk. Erfaringen fra tidligere år viser, at det simpelthen er i overkanten at sejle så langt på en pinsetur. Derfor har vi i år valgt at sejle lidt rundt i mere velkendte farvande.

Hvis du har spørgsmål til turen, er du velkommen til at ringe til mig på 20 46 16 39 eller skrive til permec@privat.dk

Jeg håber, vi ses.

Per, skipper på pinseturen

 

 

 

 

 

 


Udforsk selv mulighederne undervejs på kortet over Marthas aktuelle sejlplan