• Vejleding til websidens tilgængelighed
  • Link til forsiden
  • Send en mail til webmaster
  • Oversigt over hjemmesiden

13-14/4 Åbent skib på Vejle havn i påsken

Martha i festtøj
 Martha i festtøjet

Børn lakerer masteringe på skonnerten Martha

Undervejs har der også været involveret
børnearbejde....

Siden sidst sejlsæson, er der sket rigtig meget i Martha foreningen. vi viser det gerne frem og fejrer det skærtorsdag og langfredag med åbent skib og telt på kajen.

Her er fortælling om vinterens projekter og mulighed for at afprøve lidt skibstømrerarbejde som kalfatring, splejsning mm. Hør om nye master, sejl til jollen, ny sejlgarderobe til Martha og alle de øvrige arbejder, der skal til for at gøre en gammel skonnert sejlklar.

Til at skabe en hyggelig stemning, er der også café med hjemmebag og kaffe!

Vi fejrer at:

- vi har fået nye master, som vi selv har lavet. Da martha skulle gøres vinterklar, opdagede vi, at der var råd i de gamle master. Det satte gang i en stor proces for medlemmerne, så vi kunne blive klar til at sejle igen i år. Først skulle der findes to egnede douglasgran, hvoraf man kunne få to lige 26 m høje master. Så skulle de barkes af, gøres 4,8,16 kantede, slibes, lakeres og til sidst her før påske, blev de monteret med grejet fra de gamle master og sat på plads på Martha. I alt har mindst 20-30 mand aktive i processen, der har strakt sig over mange dage i vinterens løb.

- "Lille Martha" har fået længe ventede sejl. Et projekt, der har været i tankerne i flere år, som nu blev realiseret.

- i vinterens løb er der kommet nye sejl til de to store gaffelsejl. De ska nu sys på for første gang. Nu har Martha ny garderobe over hle elinien. Ikke dårligt for en 117 år gammel dame :-)

Kom og hør mere om disse projekter og andre på kajen mellem 10-15.

Kom også og hør nærmere om hvordan man kan komme med ud at sejle med Martha og i arbejdet med at vedligholde dette stykke dansk kulturarv.

Forrige side: Martha beklædning/effekter     Næste side: Facebook